Select Page

Limoen taart met zure room

Ingredienten:

  • 1 kopje suiker
  • 1/2 kopje bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 kopjes melk
  • 1/2 kopje zure room
  • 3 eieren
  • 1/4 kopje boter
  • 1 1/2 theelepel citroenschil
  • 1/4 kopje limoen sap
  • 1 taartbodem

“Deze taart is een favoriet op onze familiebijeenkomsten. Boven elk sneetje met een klodder slagroom als je wilt. 1/4 van een kopje ma├»szetmeel kan vervangen door de bloem.”

Michelle Davis

  1. In een steelpan, combineer suiker, bloem en zout. Voeg geleidelijk melk. Cook en roer op een matig vuur tot het dik en champagne. Zet het vuur lager en kook en roer nog 2 minuten. Haal van het vuur.
  2. Klop de dooiers lichtjes. Geleidelijk roer 1 kopje mengen in dooiers. Terug dooier mengsel steelpan en breng aan de kook zacht. Cook en roer nog 2 minuten. Haal van het vuur en roer de boter, schil en sap. Vouw in de zure room.
  3. Giet het vullen in gebakken taartbodem, en koel. Top met slagroom indien gewenst.