Select Page

gepofte aardappel zure room

Makkelijk bijgerecht van aardappeltjes uit de oven met bieslook en zure room

Ingredienten

  • 800 gr vastkokende aardappeltjes in schil

  • Zeezout
  • 2 eetl olijfolie
  • Bosje verse bieslook
  • 125 gr zure room

Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Boen de aardappeltjes goed schoon (je kunt ze ook schillen). Snijd de aardappeltjes in stukken en kook deze 5 minuten in een ruime hoeveelheid water en giet ze daarna af en laat ze een paar minuutjes droog stomen. Doe de aardappeltjes in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Hak de bieslook fijn en schep deze door de aardappelen. Bestrooi met wat gemalen zeezout en zet ongeveer 20 min in de oven. Controleer altijd even of de aardappeltjes gaar zijn. Schep ze in een kom en verdeel de zure room er over.